Mudre misli i izreke

Citati o ljubavi

Ono što je najlepše na iskrenoj i dubokoj ljubavi, na kojoj je sve lepo, to je da u odnosu prema onome koga volimo nijedna naša mana ne dolazi do izražaja. Mnogo šta što je zlo u nama iščezava, a ono sto je dobro ustostruči se.

Mnogi ljudi kada se zaljube traže malo utočište od sveta, gde su sigurni da će im se diviti kada nisu divni i da će ih hvaliti kada nisu vredni hvale.

Velika, prava ljubav pokazaće svoju snagu samo onda ako uspe da od dvoje ljubavnika, slabih ljudi, načini stvorenja koja se ne boje ni promena, ni nesreća, ni rastanaka, ni bolesti, ni života ni smrti.

Ljubav je mnogo više od želje za seksualnim odnosom; to je glavno sredstvo bekstva od usamljenosti koja pogađa većinu muškaraca i žena tokom većeg dela njihovog života.

Oni koji nikada nisu osetili duboku intimnost i intenzivno prijateljstvo uzajamne ljubavi, propustili su najbolju stvar koju život pruža.

Često je dovoljno samo da budeš sa nekim. Ne morate da se dodirujete. Ni da razgovarate. Osećaj struji između vas. Nisi sam.

On nije savršen. Nisi ni ti, i vas dvoje nikada nećete biti savršeni. Ali ako može da te nasmeje barem jednom, navede te da misliš dvaput, i ako priznaje da je samo čovek i da pravi greške, zadrži ga i daj mu najviše što možeš. On neće recitovati stihove, ne razmišlja o tebi u svakom trenutku, ali će ti dati deo sebe za koji zna da bi mogla da slomiš. Nemoj ga povrediti, nemoj ga menjati, i nemoj očekivati više nego što može da ti da. Nemoj da analiziraš. Smej se kada te čini srećnom, viči kada te razljuti, neka ti nedostaje kada nije tu. Voli jako kada ljubav treba da se da. Jer savršeni muškarci ne postoje, ali uvek postoji jedan koji je savršen za tebe.