Mudre misli i izreke

Citati o sreći

Tajna sreće je u ovome: neka ti interesovanja budu što šira, i neka ti reakcije prema stvarima i osobama koje te interesuju budu što je moguće više prijateljske.

Život je kratak, prekrši pravila. Brzo praštaj, ljubi polako. Voli iskreno. Smej se nekontrolisano i nikada ne žali za nečim što ti mami osmeh na lice.

Nikada nećete biti srećni ako nastavite da tražite iz čega se sreća sastoji. Nikada nećete živeti ako tražite smisao života.

Budite radosni kad god vam se za to pruža mogućnost, i kad god za to nalazite snage u sebi, jer trenuci čiste radosti vrede i znače više nego čitavi dani i meseci našeg života provedeni u mutnoj igri naših sitnih i krupnih strasti i prohteva. A minut čiste radosti ostaje u nama zauvek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti.

Došao sam do čudnog otkrića. Svaki put kada razgovaram sa naučnikom prilično sam siguran da sreća više nije mogućnost. Ipak, kada razgovaram sa svojim baštovanom, uveren sam u suprotno.

Ne menjaj svoju prirodu. Neki jure za srećom, drugi je stvaraju. Kada ti život stvori hiljadu razloga za plakanje, pokaži mu da imaš hiljadu razloga za osmeh.

Ako bi danas postojao veliki broj ljudi koji žele sebi sreću više nego drugima nesreću, mogli bismo imati raj za nekoliko godina.

Ja sam imam moć da danas učinim sebe srećnim ili nesrećnim, ne događaji. Juče je mrtvo, sutra još nije stiglo. Imam samo ovaj dan i biću srećan u njemu.